Acara Utama Jelajah Poker Eropah London Memberi England Satu Lagi Gelaran Poker
toto

Acara Utama Jelajah Poker Eropah London Memberi England Satu Lagi Gelaran Poker

Jelajah Poker Eropah ( EPT ) telah menamatkan perhentiannya di London berikutan beberapa permainan yang menghancurkan. Acara Utama £5,300 (AS$6,084) menarik medan yang luas sebelum ia berlarutan melalui hari-hari aksi kejam, cuba mencari pemenang.

Ian Hamilton
Ian Hamilton bergambar selepas memenangi Acara Utama EPT London. Perhentian seterusnya dan terakhir dalam lawatan untuk 2022 ialah di Republik Keluaran SGP Hari ini  Czech pada bulan Disember. (Imej: PokerStars)
Ian Hamilton dari UK sendiri menghantar Acara Utama EPT London 2022 selepas menewaskan 749 pendaftaran. Ini adalah kali pertama seorang warga Britain merangkul kejuaraan EPT sejak kemenangan Niall Farrell di EPT Malta 2015.

Dengan gelaran ini, UK kini mempunyai 18 kejohanan EPT secara keseluruhan. Walaupun ia melalui musim kering, ia menjadi negara Eropah dengan gelaran paling banyak dalam sejarah EPT selepas kemenangan Hamilton.

Hamilton Naik Ke Puncak
Hamilton memasuki hari terakhir pertandingan secara sementara di tempat keempat daripada enam pemain terakhir. Pada masa kad terakhir didedahkan pada felt, dia pergi dengan gelaran dan hadiah £664,400 (AS$763,528).

Pemain Britain memonopoli meja akhir dengan empat pemain. Bagaimanapun, dua daripada mereka, Harry Lodge dan David Docherty, gagal mencapai Hari ke-6.

Nils Pudel adalah yang pertama tersingkir pada hari apabila poketnya Aces tidak dapat bertahan. Dia terserempak dengan AK Jack Sinclair, yang mengalirkan air Data Sydney penyodok untuk menghantarnya ke rel. Pemain Jerman itu adalah orang pertama yang mendapat wang tunai, membawa pulang £134,800 (AS$154,912) untuk pemergiannya di tempat keenam.

Danut Chisu adalah pemain seterusnya yang meninggalkan kejohanan poker . Dia berpindah secara all-in dengan KJ, tetapi jatuh ke QQ Alexandre Vuilleumier. Untuk persembahannya, pemain Romania itu memperoleh £175,250 (AS$201,397).

Seterusnya, Roman Hrabec, yang memasuki acara itu melalui satelit dalam talian, jatuh di tempat keempat. Sinclair terbukti mempunyai kelebihan sekali lagi, dengan AJnya mencicit dengan menentang A-10 milik Hrabec. Hrabec terpaksa pergi, tetapi dia pergi dengan £227,800 (AS$262,787).

Itu memberi Sinclair kelebihan yang jelas dalam cip, dan dia bertekad untuk menggunakannya sebaik mungkin. Turun kepada hanya tiga, dia mempunyai peluang untuk mengawal jadual dan memberi tekanan kepada dua lawannya, Hamilton dan Vuilleumier.

Strateginya berjaya, kerana dia membiarkan dua yang lain bertarung untuk kedudukan. Mereka mendapati diri mereka preflop serba lengkap, dengan saman luar QJ Hamilton menentang saman luar AQ Vuilleumier.

Kegagalan dan giliran memberi Hamilton satu laluan lurus untuk terus hidup. Vuilleumier kemudian meninggalkan kejohanan itu di tempat ketiga dengan hadiah £296,150 (AS$340,335).

Pertempuran British
Perlawanan terakhir akan menyaksikan dua pemain hebat Britain bertarung untuk merebut gelaran. Hamilton mendapat pendahuluan selepas mengalahkan Vuilleumier, tetapi kepimpinan berubah dari satu pemain ke pemain lain pada beberapa kali.

Kemudian, semuanya berubah. Hamilton merenung AK; Sinclair sedang memandang AQ. Mereka menolak preflop, dengan Hamilton mendahului dalam cip, dan hasilnya terletak di tangan takdir.

Gagal tidak menghasilkan perlawanan untuk kedua-duanya, dan giliran juga tidak membantu. Terpulang kepada satu kad untuk menentukan siapa yang akan Togel HKG menang. Satu-satunya harapan Sinclair ialah Q dan, apabila ia tidak muncul, dia menduduki tempat kedua dengan harga £414,650 (AS$476,515).

Perhentian seterusnya di EPT adalah di Prague, ibu negara Republik Czech, dari 7-18 Disember. Terdapat beberapa kejohanan roller tinggi dalam barisan, dan Acara Utama €5,300 (AS$6,090) akan berlangsung dari 12-18 Disember.